Thursday, June 3, 2010

Lagenda Budak Setan (LBS)..


Lirik Lagu Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan) oleh Filianti Vlee

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa

Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimuDan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamuMenusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimumerobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

*******************************
Assalamualaikum...

Semalam aku tekad nk pegi tgk filem ini.."Lagenda Budak Setan" yg release di sume pawagam serentak pd 3 jun 2010.Da lame tunggu filem ni release...akhirnya smlm bjaya dptkn tiket kul 11mlm kt Mines...hehe.. =) fuh..puas ati dpt tgk filem lakonan Ayu n Kashah (Lisa Surihani & Farid Kamil)...jalan cerita yg sungguh tragis dan dramatik meletakkan filem ini menjadi salah satu filem Melayu terbaik yg pernah aku tonton selain filem "Sepi" dan "Hingga Hujung Nyawa"..filem ini diadaptasi dr novel "Lagenda Budak Setan" yg pernah popular sekitar tahun 90-an..Novel tu aku pernah bace dulu..tp,xsempat abiz sbb novel tu hilang..sampai skg x jumpe2 da..huk3..pasni,nk g beli balik novel tu...wajib...

OST Lagenda Budak Setan bertajuk "Bila Cinta" ni pun best..aku suke sgt dgn muzik die....menyentuh perasaan...tetibe teringat balik kisah dulu..hmm...kdg2 bila harapan hanya tinggal harapan,dan yg pergi terus berlalu pergi...ape yg tinggal adalah kesan pilu yg mendalam..pedihnya amat sukar diungkapkan..Begitula bahana sebuah rasa cinta..cinta yg tulus ikhlas..
-ni adalah antara scene-scene yg menarik dlm LBS-

kdg2 aku tertanya sendirian..“ada lagi ke lelaki macam Kasyah ni? terlalu sayangkan Ayu. terlalu sanggup berkorban apa saja untuk Ayu? terlalu cintakan Ayu? tak jemu berusaha bila Ayu hilang ingatan? masih ada perasaan sayang yang masih sama even Ayu telah pun berkahwin dengan Azmi? masih ada perasaan kasih yang menebal biarpun Ayu telah bertukar wajah gara-gara accident?masih adakah lelaki seperti itu..?Masa tgk cite ni,air mata aku x putus2 mengalir..ntah?aku sendiri pun x pasti...cinta yg tidak kesampaian..bahagianya cume seketika..hmm...




p/s : rasa sakit dan pedih masih lg berbaki di hati ini...Entah bila akan menghilang..hmm..Hanya Tuhan yg tahu....

4 comments:

blueCITY® said...

salam

dah tengok citer nih
tapi cam tak best sgt
hehheh
cuma suka tgk pemnadangan2 dia jerk
ekkekeke...
watak Q mmg jadi giler
hehheheh

gadis norish said...

ish...nk kene cubit akak nie...
hehe...yup,mybe sy suke sbb lagu tema die best kot..
percaye x kalo sy kate lagu2 tema die la yg sebenarnye mhidupkan watak2 dlm LBS...kan??

=)

.:|kamaryeah|:. said...

mmg x brkesempatan tgk muvie nie~
mengharap kluar cd or dvd je nie~

MangkOk cHenTa ♂ said...

serOnOk kalau betul2 ade laki yg mcm ni sayang kite..aih...mcm xkn jumpe je...x penah bace novel dia tapi teringin nak bace..sbb org kate movie dia x menepati jangkaan.. =)