Wednesday, March 31, 2010

work load...!


meluangkan sedikit mase utk menulis di sini..otak tgh sarat nie..perlu sedikit ruang utk bernafas...hehe..gediks! hmm...da seminggu keje smpai lewat mlm..melewati 14jam...huhu....sume sbb nk kejar dateline..sy penat sgt...semalam balik umah pun da pukul 1 lebih..ni la sejarah kali pertama balik keje sehingga lewat begitu.adoi...sampai umah plak kene email project manager ttg latest progress work kami...tkpela,sy tak kisah...ini la cabaran bila da masuk alam pekerjaan ni..lagi2 keje yg melibatkan deal dgn client.dateline mesti kene meet.wajib!so,terpaksa buat ape sj utk meet d dateline...termasuk tido dekat ofis sekali pon..(yg ni sy xpernah lg..)paling tidak pon,pernah balik pkul 12 lbh dan dtg keje balik pukul 9 pagi keesokannya...hah?bape jam je leh tdo,kan?sigh.... (sabar...tak baik mengeluh,norish....hehe..)

recently,tiap2 ari mmg ulang alik je dr cheras ke putrajaya...bertugas di client site ni sgt memenatkan...kalo kat main ofis tu,leh gak tanya ape2 ttg technical site kt en rizam a.k.a software engineer kt ctu...so,sy boleh gain byk ilmu dr dia...tp,kt jbtn peguam negara ni dia jarang ade...sbb terlibat dgn byk projek lain...so,kalo ade ape2 prob,terpakse la solve through phone je dgn die coz die x selalu ade kt cni...dan alhamdulillah,die selalu bantu sy dan team membe..bukan sedikit,tp byk sgt...die sikit pon x mengeluh ape2..korg bg jela ape2 problem ttg coding ke,database ke,tools,report,sql,server,os,hardware,software.sume die leh setelkan...kalo korg ade ape2 prob,tk pyh ckp byk,die da tau da ape prob korg....korg juz bgtau je main prob kt die,n die leh solve kan simply in 5 minutes...serius!!hmm..bila la aku nk jadi pandai cam die....hehe...

by d way,semalam ikut project manager n kak baiyah (system analyst) g bg training kt user...sebelah pagi kt tingkat 4 jabatan peguam negara,dan sebelah petang pulak dekat blok c3 jabatan peguam negara berhampiran dgn bangunan SPA putrajaya...aku n eni ikut je...tlg tgk ape yg patut...hehe.....sambil2 tu belajar gak cmne cara nk present system kt user..
so far,aku mmg la enjoy dgn keje ni...juz when it comes to work load,aku jadi tension sgt...adoi..kene belaja cmne nk kawal dan stabilkan emosi bila berhadapan dgn work stress ni..!harus wajib...

hmm.pejam celik,da 3 bulan da keje kt sini..dan skg da masuk bulan ke 4 sy di sini...eh??cam tak percaya je leh bertahan sehingga kini...even keje n balik malam pun,sy still di sini....kadang2 bila tension,ade gak rase nk cari keje lain...tapi,bila di fikir2kan balik,sy jadi syg...hehe...syg nk tinggalkan keje dan company ni...sbb ape?sbb kawan2 sy best...dan kat sini sy dapat belajar byk bende baru...ttg software development dr A sampai Z...company ni selalu bg training kt staff die...baru2 ni sy g training ORACLE..dan minggu depan plak terlibat utk training LINUX plak...sebelum tu,da attend lg satu training ttg report generating tool-PENTAHO...so,kat situ sy leh dapat timba byk ilmu yg mungkin tak boleh dapat kt company lain...alhamdulillah...syukur pd Tuhan...

okla....da nak lunch hour da ni..got to go...!will update later...till then...bye2!

1 comment:

*angelfromthedark~ said...

kerja, kerja jugak..jgn lupe rehat :)
take care!